Glassique® van BGH is historisch glas met de specificaties van vandaag. De Berkelse Glashandel levert als enige deze uitgesproken innovatieve glassoort. Glassique is enkel glas met monumentale uitstraling, voorzien van een hoog rendement coating. Met Glassique van BGH kunnen isolatiewaarden worden gehaald die nagenoeg overeenkomen met een dunne variant van isolatieglas. Het voordeel van dit gepatenteerde Glassique is groot. Met Glassique als basis kan een breed pakket aan glassamenstellingen worden gecreëerd; hierbij moet u denken aan 4 mm enkel glas, 8 mm gelamineerd glas, dun isolatieglas et cetera. Door de gewelfde oppervlaktestructuur oogt dit glas historisch. Voor bestaande monumenten is dit een belangrijk detail. Doordat het enkelglas betreft, hoeven er in veel gevallen geen zichtbare aanpassingen aangebracht te worden in bestaande sponningen.

BGH verbetert met Glassique de isolatiewaarde met 30%-70%

Met Glassique van de Berkelse Glashandel verbetert u de isolatiewaarde van de vensters in uw pand met maar liefst 30%. Afhankelijk van de samenstelling zijn zelfs percentages tot 70% haalbaar. Qua beeld, verwerking en prijstechnische eigenschappen heeft Glassique derhalve veel voordelen. Maar het is uw keuze. De Berkelse Glashandel licht u voor over de voor- en nadelen van verschillende materialen. Erg dun dubbelglas? Kogelwerend glas? Een extra helder glas? Of een glassoort die voor 99,5% de schadelijke UV-straling elimineert? Wij hebben de kennis en back-up in huis om pasklare oplossingen te bedenken voor uw glasbehoefte.

Toepassing Vacuümglas

De Berkelse Glashandel is de specialist in de gemeente lansingerland en omstreken als het gaat om ambachtelijk vervaardigd glas met een hoge warmte- en geluidsisolatie. Het Vacuümglassysteem bestaat uit twee glaspanelen van 3 mm dik, met daartussen een vacuüm getrokken spouw. De binnenste glasplaat heeft een LOW-E ‘lage emissiviteits coating’. De twee glasplaten worden op afstand van elkaar gehouden door minuscule afstandhouders met een hoogte van 0,2 millimeter en een diameter van 0,5 millimeter, in een raster op 30 millimeter afstand van elkaar. Elke ruit heeft in de hoek een nippel, waarmee de ruimte tussen de twee glaspanelen vacuüm is gezogen.

De panelen zijn rondom met glas aan elkaar gesoldeerd en de nippel is voorzien van een beschermkapje, dat ook met glas is dichtgesoldeerd. Dit super isolerende glas heeft een U-waarde van 1,4 W/m²K en kan zowel voor nieuwbouw als renovatie worden toegepast. Voor de monumenten wordt door de Berkelse Glashandel een aangepaste variant van dit Glassique systeem gemaakt met een monumentale ruit aan de buitenzijde. Berekeningen geven aan dat met de energiebesparing van het duurdere glas de extra investering snel terugverdiend kan worden. Raadpleeg De Berkelse Glashandel voor een advies op maat bij de renovatie van uw historische gebouw of woning. Bel ons en vraag naar Eugène.

Glassique oogt klassiek

010 511 08 14