Saxo, het beste schuifraam van de Berkelse Glashandel

De Berkelse Glashandel levert met Saxo een innovatief sluit- en geleidingsysteem voor schuifraam kozijnen. Saxo is dé oplossing voor de bekende problemen van het traditionele verticale houten schuifraam: het voorkomt tocht, kou, klemmen van het raam, niet in elke gewenste stand open blijven staan en het breken van de touwen van het contragewicht. Saxo van BGH is geheel in het houten kozijn verwerkt waardoor het bestaande historische gevelbeeld onaangetast blijft. De oorspronkelijke vormgeving van het schuifraam blijft door het gebruik van het Saxo-systeem behouden. Dit past in het beleid van monumentenzorg en de welstandscommissies.

Saxo, het schuifraamsysteem van BGH bestaat uit een geleiding- en sluitsysteem dat grotendeels is uitgevoerd in aluminium en staal waardoor het onderhoud tot een minimum wordt beperkt. De technische constructie van het Saxo schuifraam is uniek. Door de balansveerconstructie laat het raam zich eenvoudig openen en sluiten. Het Saxo schuifraamvan BGH voldoet het aan alle moderne eisen die aan comfort, veiligheid en gebruiksgemak worden gesteld. Tevens is Saxo te leveren in een geteste uitvoering volgens Inbraakwerendheidsklasse 2 volgens NEN 5096. waardoor het ook toegepast kan worden in nieuwbouwprojecten.

Saxo van BGH, geteste prestaties

De luchtdoorlatendheid en waterdichtheid van het Saxo schuifraamsysteem van BGH zijn door TNO bouw getoetst aan de norm NEN 3661(Gevelvullingen, luchtdoorlatendheid, waterdichtheid, stijfheid en sterkte-eisen). De beproevingsmethoden zijn beschreven in de normen NEN 3660 en NEN 86. Op grond van het uitgevoerde TNO-onderzoek is geconstateerd dat een houten schuifraamkozijn met het Saxo-systeem ruimschoots voldoet aan de eisen behorend bij de maximale toetsingsdruk van 650 Pa. Volgens de norm is een maximaal luchtverlies van 2,5 l/s toegestaan. Het luchtverlies van een Saxo schuifraamkozijn van de Berkelse Glashandel bedraagt slechts 0,7 l/s bij een maximale toetsingsdruk. Dit betekent dat het SAXO-systeem 3,5 maal beter afdicht dan is vereist volgens de zwaarste norm.

Saxo van de Berkelse Glashandel is het beste schuifraam systeem dat de markt te bieden heeft. Wilt u meer weten over ons Saxo schuifraam, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Dat kan telefonisch of per mail. Vraag naar Eugène.

Toepassing van het Saxo schuifraamsysteem van BGH

Het hart van het Saxo schuifraamsysteem bestaat uit de meerdere aandrukunits, die aan het raam zijn gemonteerd. Bij het sluiten van het raam wordt dit mechaniek door het gewicht van het raam geactiveerd, waarna het raam volledig klemvast tegen het rubberen afdichtingsprofiel wordt aangedrukt. Hierdoor wordt – voor het eerst in de geschiedenis van het schuifraam – een wind- en waterdichtheid verkregen die zich kan meten met alle moderne kozijnen. De onzichtbare verwerking laat het Saxo schuifraam van BGH biedt een grote ontwerpvrijheid en maakt het systeem in vrijwel alle bouwstijlen toepasbaar.

Saxo is met name geschikt voor toepassing in beschermde stadsgezichten (behoud van het oorspronkelijke ontwerp), onderscheidende nieuwbouw (bijvoorbeeld in neo-klassieke stijl) en monumenten (waarbij de ramen in zodanig slechte staat verkeren dat deze niet meer te repareren zijn). Vooral door zijn uitzonderlijk hoge wind- en waterdichtheid is het gepatenteerde Saxo schuifraam systeem uniek. Een authentiek uiterlijk met een hoogwaardig woon- en werkcomfort dankzij de perfecte thermische isolatie. Bovendien wordt een energiebesparing van wel 30% gerealiseerd.

Het bestaande historische gevelbeeld blijft met Saxo onaangetast

010 511 08 14